Ingress – Field guide

Je hebt eindelijk een invite ontvangen en bent nu klaar om Ingress te gaan spelen. Maar wat is nu het doel van het spel?
Op de pagina: Ingress – Het verhaal, heb je kunnen lezen dat er twee kanten zijn waar je uit kan kiezen: The Enlightenend of The Resistance.
Het meest voor de hand liggend is dat je dezelfde kant kiest als degene waarvan je de invite hebt ontvangen. Dan heb je gelijk een medestander die je op weg kan helpen.

Ben je op een andere manier in het spel terecht gekomen dan maakt het voor het spel weinig uit, welke kant je kiest.
Je kan op de ingress Intel Map eerst kijken welke factie in jouw buurt het sterkst is. Dan kan je besluiten of je de kant van de sterkste kiest, of juist deel wordt van de underdog.

Ingress – Speldoel

In het kort gezegd is het doel van het spel zoveel mogelijk portals te veroveren voor jouw faction, deze portals zoveel mogelijk te linken en hierdoor zoveel mogelijk Control Fields te maken. Deze Control Fields leveren weer Mind Units op. De Faction met het hoogste aantal Mind Units is de sterkere partij

Ingress – Speel tips

Wanneer je start met Ingress, begin je in Level 1. Het is belangrijk om zo snel mogelijk in een hoger level terecht te komen. Hoe kom je in een hoger level? Door AP te verzamelen. AP zijn Action Points. Op AP verdienen lees je precies hoe en hoeveel AP je kan verdienen. Vooral in het begin is de enige mogelijkheid om AP te verdienen, het Hacken van Portals. Preciezer gezegd, het Hacken van vijandige Portals. Voor elke vijandige Hack, ontvang je 100 AP. Op de pagina “strategic Tips” vind je een aantal handige tips om zo effectief mogelijk te spelen

Tevens ontvang je bij elke Hack items die je nodig hebt in Ingress. Deze items,: portal keys, resonators, weapons en MODS, gebruik je voor het claimen, upgraden, verdedigen of aanvallen van Portals.

Daarom, zeker in het begin is de belangrijkste spel strategie : Hacken, Hacken, Hacken

Ingress – Hacken

Hoe kan je een portal Hacken? Hacken is vrij simpel. De enige voorwaarde om een portal (eigen faction, of vijandige faction) te kunnen hacken, is dat de portal in range is. Rondom jou heb je een energieveld. Dit veld is ongeveere 40 meter in doorsnede. Je kan een portal hacken zodra deze binnen het bereik van jouw energie veld is. Je kan dat zien op je handscanner.

Het hacken van een portal van je eigen faction levert geen AP op, maar wel items. Een vijandige hack levert ook nog eens 100 AP op. Een vijandige portal kan zich soms verdedigen. Hierdoor neemt jouw Xm af.

Wanneer je de Portal gehacked hebt, duurt het 5 minuten voordat de Portal nogmaals te hacken is. Dit wordt de Cool-Down period genoemd. Loop of fiets dus een rondje langs meerdere Portals en herhaal dit rondje zodat je elke Portal meerdere keren kan hacken.

Binnen een periode van 4 uur, is een Portal maximaal 4 keer te hacken. Door gebruik te maken van een HeatSink is de Cooldown tijd te verkorten en met een MultiHack is de Portal meer dan 4 keer te Hacken in de periode van 4 uur.

Ingress – Items verzamelen

In Ingress ga je portals claimen, verdedigen, linken of aanvallen. Hiervoor heb je Mission Items nodig. Hoe meer, hoe beter. Dus nogmaals het advies : hacken, hacken, hacken……..
Je ontvangt items van verschillende levels. Je kan echter alleen items gebruiken van jouw eigen level, of lager. De hogere level items kan je dus nog niet gebruiken. Wanneer je in een hoger level komt, zijn ze wel te gebruiken.

Ingress – Portal Claimen

Ingress deploy resonatorHet claimen van een Portal is de eerste stap in het vormen van een Control Field en het verdienen van AP.
Op de Ingress Intel Map en op je handscanner herken je een unclaimed portal aan de grijze kleur. Wanneer de Portal binnen het bereik is van je handscanner kan je de Portal claimen.

Je tikt op je scherm de portal aan, waarna het Portal menu verschijnt. Hier vindt je onder andere de knoppen “Hack Portal”, “Deploy Portal” en “Upgrade Portal”.

Je kan een Portal claimen door er Resonators bij te plaatsen. Dit kan je doen met de knop “Deploy”
Wanneer je de button aantikt, verschijnt dit scherm. Met de scrollbar kan je het level van de resonator selecteren en vervolgens met de deply button daadwerkelijk plaatsen. Wanneer je begint met de hoogste resonator die je in bezit hebt en gewoon 8 keer de “deploy” toets indukt, worden steeds het maximale aantal resonators van dat Lvl geplaatst en gaat het steeds één level omlaag.

Gebruik je de “Upgrade” knop, dan kan je kiezen welk level Resonator je plaatst en op welke positie je deze plaatst. Het plaatsen van een Resonator levert 125 AP per Resonator op. Daarnaast krijg je ook nog eens 500 AP extra voor de eerste en 125 AP voor de laatste.

Ook wanneer een Portal al geclaimed is, maar nog niet alle 8 resonators bevat, levert het AP op om de Portal vol te maken met alle Resonators. Vergeet na het plaatsen van de Resonators niet om de Portal ook nig even te Hacken.

Ingress – Portals Linken

Wanneer je in het bezit bent van een Portal Key, is het mogelijk een link te leggen tussen de Portal waar jij staat en de Portal waar jij de Portal Key van hebt. Voorwaarde is dan wel dat de beide Portals(uiteraard in het bezit van jouw Faction) voorzien zijn van alle 8 resonators. Daarnaast bepaalt het level van de Portal (wordt bepaald door het level van de resonators) hoe groot de afstand is die de link kan overbruggen tussen de twee Portals.

Links kunnen elkaar nooit kruisen. Dus wanneer er een link op het pad ligt van de link die jij wil maken, is dit niet mogelijk.

Waneer de Portal binnen jouw bereik is en 8 resonators heeft, licht de knop “link portals” op. Waneer je de knop aanraakt, zal jouw handscanner op zoek gaan naar Portals die te linken zijn en waarvan jij de Portal Key in je bezit hebt. Als er meerdere mogelijke links gevonden zijn, moet jij een keuze maken uit de beschikbare keys.
Omdat het plaatsen van meerdere links soms het gunstigst in bepaalde volgorde te doen is, is het handig om van te voren thuis op de Ingress Intel Map al een plan te maken welke links je maakt.

Ingress – Control Field maken

Een Control Field bestaat uit 3 Portals die in de vorm van een 3-hoek met elkaar gelinkt zijn. Om dit te doen, heb je dus meerdere Portal Keys nodig en zal je, als er nog geen enkele link gemaakt is, langs minimaal 2 van de 3 Portals moeten gaan om het Control Filed te kunnen maken.

De grote van een Control field wordt bepaald door de maximale lengte van een link tussen twee Portals. Er zijn Control Fields van vele kilometers oppervlakte.

Wanneer een Control Field gemaakt is, vormen alle mensen die zich binnen dit Field bevinden het aantal Mind Units. Dus een klein Control Field in een dicht bevolkt gebied levert meer Mind Units op dan een groot Control Field in bv weilanden.

Op de volgende pagina gaan we de aanval inzetten op de vijand : Field Guide-Aanvallen