Ingress – Portal Key

Een van de belangrijkste Mission Items binnen Ingress is misschien wel de Portal Key. Je hebt de Portal Key nodig om links tussen twee Portals te leggen. Wanneer je drie Portals met elkaar kan linken tot een driehoek, heb je een Control Field gecreëerd. Control Fields zorgen ervoor dat jouw faction de overhand gaat krijgen in de battle.

.Je kan de Portal Key ontvangen tijdens het hacken van een Portal. Wanneer je er een gewoonte van maakt om zoveel en zovaak mogelijk te hacken, zal je uiteindelijk Portal Keys ontvangen. Het is wijs om meerdere Keys van één portal te verzamelen. Je zal er altijd enkele gebruiken wanneer je links maakt. Maar probeer er van elke Portal ten alle tijden één in bezit te houden. Hiermee kan je op afstand jouw Portal rechargen en op volledig energie level houden.

Het Level van een Portal wordt gevormd uit het gemiddelde van alle 8 resonators, waarbij niet geplaatste Resonators meetellen als Level 1.
Hoe hoger het totale level van de Portal is, hoe moeilijker deze aan te vallen is. Tevens is het meestal zo dat hoger level Portals tijdens een Hack ook meer hoger level items geeft.

Ingress Portal Key

.

.