Ingress – Xmp Burster

Een Xmp-Burster is een mission item die je kan ontvangen tijdens het hacken van Portals. op dit moment is een Xmp-Burster het enige wapen in Ingress dat je kan gebruiken voor het vernietigen van vijandige Resonators.

Het doel van Ingress is om zoveel mogelijk Control Fields in handen van jouw Faction te krijgen. Hiervoor zul je eerst zoveel mogelijk Portals in handen moeten krijgen. Dit doe je met je Xmp-Burster.

Een Xmp-Burster vuurt een energie veld af in een straal van 360 graden rondom jou. Hij zal hierbij schade aanrichten aan alle resonators die door de energie straal geraakt worden. Hoe groot de schade is, is afhankelijk van het Level Xmp-Burster die je gebruikt.

Ingress XMP Burster
Je ziet op je scanner het effect van de Burster. Hoe groot het bereik is, maar je ziet ook hoeveel Xm elke getroffen Resonator heeft verloren.

Level Range (m) Damage(Xm)
1 42 150
2 48 300
3 58 500
4 72 900
5 90 1200
6 112 1500
7 138 1800
8 168 2700

Een resonator, welke geplaatst is rondom een Portal bevat een hoeveelheid Xm. Een hoger level Resonator bevat meer Xm dan een laag level Resonator. Daarom zal je een hoog level Resonator alleen aan kunnen vallen met een hoog level Xmp-Burster. Controleer daarom altijd voor de aanval hoe hoog het level van de Resonators is en het Xm-niveau van de resonators. Een aanval die je niet kan winnen, kan je beter niet uitvoeren.

Je kan een Xmp-Burster op twee manieren afvuren.

Wanneer je in de buurt van een of meer vijandige portals bent, kan je je scherm aanraken en vast houden. Hierbij komt de knop in beeld ”Fire Xmp”. Als je hier op drukt wordt er een Xmp-Burster afgevuurd. Hierbij wordt altijd een Burster gebruikt uit jouw hoogst mogelijke level. (afhankelijk van jouw level en de Burster die je beschikbaar hebt)

Als je onder de knop “OPS” een Xmp-Burster selecteerd, kan je hiervandaan deze afvuren. Het voordeel hiervan is, is dat je zelf kan kiezen welk level Burster je gebruikt. Indien je bij een Portal staat, welke deployed is door level 1 Resonators, er geen andere Portals in de buurt zijn die je ook kan aanvallen of de resonators rondom de Portal al verzwakt zijn, kan je in dit geval beter een level-1 of level-2 Burster gebruiken. Hiermee kan je deze Portal innemen en spaar je je hoger level Bursters.

 Het afvuren van een Xmp-Burster kost Xm. Zorg dus voordat je aanvalt, dat je Xm-level volledig opgeladen is.

XM Verlies tijdens afvuren Xmp-Burster

  • L1 XMP = 10 XM
  • L2 XMP = 20 XM
  • L3 XMP = 70 XM
  • L4 XMP = 140 XM
  • L5 XMP = 250 XM
  • L6 XMP = 360 XM
  • L7 XMP = 490 XM
  • L8 XMP = 640 XM

Ingress xmp-burster

 

Attack simulator