Ingress – Strategic Tips

Ingress Speltip 1:

Leer je omgeving kennen.

Voordat je naar buiten gaat om Portals te hacken, aan te vallen of te claimen, is het handig dmv de Ingress Intel Map je omgeving goed te verkennen. Waar zijn de vijandige Portals, waar de vriendelijke? Welke Portals zijn te sterk om aan te vallen, welke zijn reeds verzwakt? Stippel een route uit, waarbij je meerdere portals acher elkaar kan Hacken. Loop deze route 4 keer en je hebt de maximale hoeveelheid Mission Items of AP(action points) te pakken.

 

Ingress Speltip 2:

Begrijp de Ingress Intel Map.
Wanneer je de ingress Map opent, kan je inzoomen naar jouw stad of wijk. Eerst zal je alleen Hoger Level Portals zien, maar wanneer je verder inzoomt, zie je ook de Level-1 Portals. Wanneer je nog verder inzoomt, zijn ook de nog niet geclaimde Portals zichtbaar. Rechtsonderin de Map, staat aangegeven, welk level-Portals er zichtbaar zijn.
Elke Portal is omringd door 1 tot 8 resonators.
Op het plaatje hieronder zie je een stukje map met veel potentie. Twee grijze “unclaimed” portals, enkele groene en blauwe portels waar nog resonaters bij te plaatsen zijn en bijna geen links en Control Fields. Hier zijn dus veel AP te scoren
Ingress IntelMap

Ingress Speltip 3:

 Hacken, Hacken, Hacken

Zeker in het begin, wanneer je in level-1 zit en weinig of geen intel-items bezit, kan je niet veel meer doen dan Hacken. Hacken doe je met de “hack-Portal” button op je hand scanner. De portal moet binnen jouw range zijn (ca 40 meter) om te hacken. Wanneer je een vriendelijke portal Hackt, ontvang je alleen items. Een vijandige portal levert naast items ook nog 100 AP op. Door dus zo veel mogelijk te hacken, spaar je items. Deze items heb je nodig om bijvoorbeeld een portal aan te vallen of te linken naar een portal. Je kan alleen items van jouw level gebruiken. Je ontvangt al wel hoger level items. Bewaar deze voor wanneer je een level omhoog gaat.
Vooral het linken en maken van Control Fields, levert veel AP op. Zorg dus dat je zo snel mogelijk Portal-Keys in je bezit krijgt. (wederom door zoveel mogelijk te Hacken)

Ingress Speltip 4:

Verover unclaimed Portals
Vooral in de eerste 3 levels is het claimen van “grijze”Portals een goede manier om snel AP te verdienen. Je kan bij een unclaimed portal 8 resonators plaatsen. elke resonator levert 125 AP op. Dus 1000 AP voor alle 8. Maar daarnaast krijg je 500 AP extra voor het plaatsen van de eerste resonator en 250 AP bonus voor het plaatsen van de achtste. Totaal kan het claimen van een portal je dus 1750 AP opleveren.
Dus 6 portals claimen en je bent al bijna in level 2. Maar uiteraard moet je eerst tip 3 opgevolgd hebben: Hacken…… Om 6 portals volledig met resonators uit te rusten heb je 48 resonators nodig. Zorg dus dat je zoveel mogelijk resonators (en andere items) spaart.
Zit je al in een hoger level, dan heb je zoveel AP nodig voor het volgend level, dat je dat niet meer gaat bereiken met het claimen van portals.
Hoe je zo snel mogelijk in hogere levels komt, lees je in een volgende speltip

Ingress Speltip 5:

Val vijandige Portals aan
Het aanvallen van vijandige Portals, waarbij je de geplaatste resonators vernietigd, levert 75 AP per vernietigde Portal op. Een volledig bezette Portal levert dus 450 AP op. Hierna kan je de Portal weer voor je eigen Faction claimen en bezetten met Resonators. Hier verdien je ook weer 1750 AP mee. Totaal heb je nu dus 2200 AP verdient.
Maar wanneer je een Xmp-Burster afvuurt in een gebied waar veel Portals dicht bij elkaar liggen, kan je met enkele strikes vaak veel meer Portals vernietigen, waardoor je ook meer AP verdient.
Hierbij geldt weer speltip 1, Ken je omgeving. Wanneer je van te voren bekijkt waar de meeste portals bij elkaar liggen, en het level en Xm-niveau weet, weet je ook waar je het best kan toeslaan.
Ook speltip2 is hier weer van toepassing, Hacken,hacken, hacken. Als je een aantal portals hebt veroverd, kan je er resonators plaatsen. Zorg dus dat je resonators hebt.

Ingress Speltip 6:

Vernietig links en Control fields
Als je echt veel AP wil verdienen, en dat moet je wel om in de hogere levels te kunnen komen, moet je links en control Fields vernietigen.
Wanneer je een portal aanvalt die een of meerdere links heeft, kan je alle links vernietigen zodra er nog maar 3 resonators overeind staan. Je verdient hiermee weer 75 AP per resonator, maar ook 187 AP per vernietigde link. Wanneer je dus Portlas uitzoekt met veel links, zijn er veel AP te verdienen. Maar let wel, Links maken een Portal wel sterker en de resonators zijn moeilijker te vernietigen. Tevens kan je er in bijna alle gevallen vanuit gaan dat een Portal met veel links goed beschermd is. Dus hoog level resonators bevat en voorzien is van Portal Shields.
Wanneer een Portal tevens deel is van een Control Field en je dus het Control Field vernietigd, levert dit ook weer 750 AP op.
Wanneer je dus een Portal succesvol aanvalt die bv 7 links en 5 control fields bevat, verdien je dus al snel 5400 AP.

Ingress Speltip 7:

Zorg voor voldoende Xm
Wanneer je een Portal aanvalt, zeker wanneer deze hoger level resonators bevat of voorzien is van Portal Shields, kost de aanval veel Xm. Zorg dus dat je volledig opgeladen de aanval start en bekijk van te voren of er in de buurt nog voldoende Xm voor handen is om tijdens de aanval even op te laden. Wanneer je die mogelijkheid niet hebt, kan je door middel van Power Cubes tijdens de aanval je Xm level aanvullen. Een grote voorraad Power Cubes is dus essentieel bij een aanval op sterke portals. Dus: Hacken, Hacken, Hacken

Ingress Speltip 8:

Wees een Predator
Een Predator(roofdier) kiest zijn prooi zorgvuldig. Een roofdier zal in een kudde altijd de zwakste of de jongste uikiezen om op te jagen. De sterkste uit een kudde wordt met rust gelaten.
Binnen Ingress moet jij hetzelfde doen, zeker zolang je nog geen hoog level bereikt hebt. Kies een Portal met een laag level(de jongste uit de kudde) of een Portal waarbij de resonators al veel van hun energie verloren hebben(de zwakste uit de kudde). Hierdoor kan met het afvuren van slechts enkele Xmp-burster voldoende resonators vernietigen om alle links en control fields te slopen.
Wanneer je een hoog level Portal(Portal met veel Hoog level resoantors) aanvalt, waarbij ook nog eens alle resonators volledig charged zijn en de Portal is voorzien van Portal Shields, gaat de aanval jou veel Xm kosten, verbruik je veel Xmp-bursters en moet je de aanval afbreken, voordat je schade hebt aangericht.

Ingress Speltip 9

Plaats je Resonators zorgvuldig

Wanneer je een neutrale Portal gaat deployen, plaats je Resonators dan zorgvuldig.

Ga zover mogelijk van de Portal vandaan staan, zodat de Portal nog net binnen het bereik van je scanner is. Hierdoor zullen alle Resonators op maximale afstand van de Portal geplaatst worden.
Wanneer je OP de Portal staat, tijdens het deployen van Resonators, zullen de resonators tegen de Portal geplaatst worden. Hierdoor zullen tijdens een aanval de Resonators makkelijker vernietigd kunnen worden.

Wanneer je Resonators van verschillende levels plaatst, zet dan twee gelijke Resonators tegenover elkaar. Zet op deze manier de Portal rondom vol. Tijdens een aanval van de zijkant zullen niet in een keer alle laag level Resonators vernietigd worden, maar zitten er ook sterkere Resonators tussen.

 Ingress Speltip 10

Hoe kan een laag level agent het team steunen?

Wanneer je pas bent begonnen met Ingress en dus nog in een laag level zit en de vijandige Portals in jouw omgeving allemaal sterk beveiligde, hoog level Portals zijn, ben je nog niet in staat Portals te veroveren.
Hoe kan je dan toch jouw Faction steunen?

Hack alle portals van jouw Faction zo vaak mogelijk. Hiermee vergroot je de kans dat je van elke Portal in jouw wijk een Portal Key in je bezit krijgt. Nu kan je ervoor zorgen dat alle Portals van jouw Faction continu recharged blijven. Dit maakt de Portals moeilijker te veroveren door de vijandige Agents.

Wanneer je een melding krijgt dat er Portals under Attack zijn in jouw buurt, zorg dan dat je in de buurt van de Portal komt. Wanneer de vijandige agent een resonator vernietigd heeft, kan jij er direct een nieuwe plaatsen. Hierdoor zal hij moeten blijven aanvallen en verbruikt hij al zijn Xm en Xmp-bursters.

Op deze manier kan een laag level agent toch een belangrijke bijdrage leveren in de verdediging van de Portals van jouw Faction.

Ingress Speltip 11

Link verstandig

Een super lange link tussen twee Portals die dwars door de hele stad gaat, of zelfs van de ene stad naar de andere ziet er cool en stoer uit op de Ingress Intell Map, maar is niet de beste Link die je kan maken.

Linken maken is een van de belangrijkste activiteiten in Ingress omdat je hiermee een Control Field kan maken welke weer de benodigde MU’s voor jouw Faction opleveren.

Wanneer je een lange link maakt, die een groep Portals in tweeen scheidt, verminder je het aantal mogelijke links en daarmee ook het aantal Control Fields. Meer links en meer Control Fields levert meer AP op. Hou daarom je links zo kort mogelijk.

Ingress Speltip 12

Zoek hulp van ervaren spelers

Speltip 12 hadden we misschien wel helemaal bovenaan moeten zetten als Speltip 1, want het is een heel belangrijke tip. Je zal het spel een beetje moeten leren kennen om het te kunnen spelen en er zoveel mogelijk lol in te hebben. Hulp van een ervaren speler komt hierbij goed van pas. Alle tips die je op deze website vindt, kan een ervaren speler je in het veld laten zien en uitleggen. Hierdoor zal je het eerder allemaal snappen en niet de beginnersfouten maken welke ik wel gemaakt heb.

Tevens zal je veel items kunnen krijgen waardoor je gelijk kan beginnen met deployen of aanvallen. De ervaren speler weet ook alle Portals in de regio te vinden en kan je dus hier mee naar toe nemen.

Als je net begonnen bent is het bijna onmogelijk om hoog level Portals te slopen. De hoog level speler kan dit voor jou doen, waarna jij de portal kan deployen en linken. Hierdoor zal je sneller stijgen in level en ook sneller zelf kunnen aanvallen.